петък, 27.09.24
28.9 C
София
31 C
Пловдив
23.3 C
Варна
Search Suggestions

      ЦИК обясни защо е отказана регистрация на „Българско лято“ за изборите

      Централната избирателна комисия представя информация за организацията по провеждането на изборите 2 в 1.

      На 14 ноември българските граждани ще отидат до урните за президентския вот, както и да гласуват на предсрочните парламентарни избори.

      Има един отказ от регистрация – на „Българско лято“ заради непредставен пълен комплект от документи. Това съобщиха на брифинг от Централната избирателна комисия. За парламентарните избори са регистрирани 10 партии, 12 са регистрирани и за двата вота, от коалиции има 2 партии за НС и 5 партии за президент.

      В момента тече кандидатстването за инициативни комитети за президентските избори, заяви заместник-председателят на ЦИК Росица Матева.

      Цветозар Томов уточни, че от общия брой от 22 партии влиза и „Българско лято“, на които е отказана регистрация. В ЦИК се обсъжда да бъде обявена нова обществена поръчка за доставка на нови устройства за гласуване, но се уточнява дали техният брой да бъде 1600 или повече, с оглед прогнозирана по-висока избирателна активност.

      На въпрос на „Евроком“ от ЦИК поясниха, че от ПП „Гражданска платформа Българско лято“ не са предоставили банкова сметка, по която ще се финансира предизборната кампания.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ