събота, 21.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      Хамилтън тръгва първи в Саудитска Арабия, Верстапен е трети на решетката

      Звездата на Мерцедес Люис Хамилтън ще потегли от първа позиция в Гран при на Саудитска Арабия, следван от съотборника си Валтери Ботас. Лидерът в класирането за шампионата Макс Верстапен е трети на решетката.

      Състезателят на Ред Бул щеше да спечели квалификацията с близо 3 десети от секундата пред “сребърните стрели”, но в последния завой удари болида си в стената, проваляйки бързата си обиколка.

      8 точки е активът на Верстапен, чиято цел е да стане един от най-младите шампиони в спорта. По-млади шампиони от него са единствено Себастиан Ветъл (2010), Люис Хамилтън (2008) и Фернандо Алонсо (2005).

      Хамилтън се бори да стане най-титулуваният състезател в историята, измествайки Михаел Шумахер, с когото имат по 7 световни титли.

      Хамилтън вече е състезателят с най-много победи – 102, най-много спечелени точки – 4121,5, най-много последователни старта – 265, последователен брой финиширания в зоната на точките – 48, най-много потегляния от първа позиция – 102, най-много стъпвания на подиума – 180, най-много завършвания в зоната на точките – 247 и най-много завъртяни обиколки като водач. Отделно от това дели други рекорди с Михаел Шумахер, Аертон Сена и Жак Вилньов.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ