събота, 21.09.24
14.8 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      Националният празник на Китай е посрещнат от протести

      Докато Пекин се подготвя да отбележи 20-ия Национален конгрес на Комунистическата партия на Китай (ККП) общностите, които са потиснати чрез драконовските закони, организираха протести по целия свят. Президентът Си Дзинпин, който очаква трети мандат, беше широко критикуван за античовешките си мерки в собствената си страна и съседните региони, които тя смята за свои.

      В националната столица на Япония стотици хора излязоха по улиците и изразиха своята солидарност с хората от Тибет, Синдзян, Монголия, Хонконг и Тайван на Националния празник на Китай. Протестиращите проведоха протест и пред китайското посолство в Токио с плакати и лозунги, осъждащи античовешкото отношение на Пекин. Те призоваха останалия свят да се събуди за вредата, която Китай причинява.

      Освен в Япония, няколко протеста бяха организирани и пред китайското посолство във Виена, Австрия, където хората призоваха правителството на ККП да защити правата на малцинствата в региона на Тибет. Тибетската диаспора заедно с президента Наванг Лобсанг Таглунг от тибетската организация във Виена проведоха символичен протест. Подобни протести бяха наблюдавани и в много райони на Париж. Протестиращи от различни организации на гражданското общество се противопоставиха на спонсорираните от китайското правителство нарушения на човешките права и политиката на агресия срещу различни етнически групи.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ