събота, 28.09.24
15.5 C
София
18 C
Пловдив
18.1 C
Варна
Search Suggestions

      КРАЛЯТ ПРАЗНУВА: Чарлз III става на 75

      Британският крал Чарлз Трети отбеляза с ден по-рано 75-ия си рожден ден с триетажна торта и парти, устроено в негова чест, предаде ДПА.

      Тържеството се състоя вчера в кралското имение в Хайгроув, в Югозападна Англия. На партито присъстваха членове на Националната здравна служба, представители на различни организации и представители на местните общини, навършващи също 75 години.

      Местен хор изпълни песента „Честит рожден ден“ за държавния глава. Трапезата за партито беше дело на кулинарния виртуоз Реймънт Бланк, а настроението се поддържаше от изпълненията на Лий Джон от бандата „Имаджинейшън“, популярна през 80-те години на миналия век.

      Крал Чарлз Трети е роден на 14 ноември 1948. Днес ще бъде обикновен работен ден за монарха, който ще постави началото на хранителен проект заедно с кралица Камила, целящ да се намали пилеенето на храната за сметка на удовлетворяване на нуждите от храна на хората.

      Чарлз Трети ще бъде днес и домакин на прием в Бъкингамския дворец в чест на медицинските сестри и акушерките, като събитието е част от тържествата по повод 75-ата годишнина на Националната здравна система.

      СНИМКА: БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ