петък, 20.09.24
11.8 C
София
14 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      Китай призова за провеждането на мирна конференция за Газа

      Външният министър на Китай Ван Йи призова за провеждането на по-голяма и по-авторитетна израелско-палестинска мирна конференция и за изготвяне на график за прилагане на решението за две държави, докато конфликтът в Газа ескалира, а Червено море се превърна в нова гореща точка, съобщи „Гардиън“.

      В изказване пред репортери след разговори с египетския външен министър Самех Шукри в Кайро Ван заяви, че международната общност трябва да „изслуша“ внимателно легитимните опасения в Близкия изток.

      „Китай призовава за свикване на по-мащабна, по-авторитетна и по-ефективна международна мирна конференция, за формулиране на конкретен график и пътна карта за изпълнение на „решението за две държави“ и за подкрепа на бързото възобновяване на израелско-палестинските мирни преговори“, заяви Ван.

      „Що се отнася до времето и мястото на провеждане на конференцията, както и до това къде ще се проведе тя, мисля, че това трябва да бъде определено от всички страни чрез консултации“, заяви Мао Нинг на редовна пресконференция в Пекин.

      „Китай също така приветства активната роля на Организацията на обединените нации в това отношение“, каза тя. /БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ