понеделник, 30.09.24
10.8 C
София
15 C
Пловдив
12.7 C
Варна
Search Suggestions

      След доклада за ЮЗУ: Проф. Стефан Дечев с подробности

      В този доклад се говори за хора, които са прехвърлени от някаква друга специалност, от някакъв друг университет в специалност „право“. Признати са им изпити от друга степен, които не е трябвало да бъдат признавани, от други дисциплини, завършвали са в съкратен срок. Така разясни ситуацията в Югозападния университет бившият преподавател там проф. Стефан Дечев, подавал сигналите за нередности. 

      „Ясно е, че бъдещият доклад, който предстои да бъде изпратен до правно-историческия факултет и до Югозападния университет съдържа тези констатации, които са изброени в съобщението.“

      „Има две неща, които леко ме притесняват. Едното е, че се оставя на ректора да вземе мерки. Има препоръка към ректора да посочи хората и да вземе мерки, но всъщност няма срок докога той трябва да го направи.“, уточни проф. Дечев.

      „Ние нямаме яснота подписан ли е от министъра този договор с новия ректор или не е подписан.“, отбеляза историкът.

      „Радостното е, че Министерството е готово да даде нужната информация включително и на прокуратурата, която обяви в края на миналата година, че започва собствено разследване. Другото е обстоятелството, че и в този момент органите на университета са пълни с хора, които са навършили възрастта за пенсия, намират се единствено на срочен трудов договор, при който нямат право да бъдат членове на факултетния съвет.“, разказа проф. Стефан Дечев.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ