събота, 21.09.24
14.8 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      Чарлз III е приет в болница

      Кралят на Великобритания Чарлз влезе в болница в петък за планирано лечение на увеличена простата, съобщиха от Бъкингамския дворец.
      Кралят беше заснет да пристига със съпругата си кралица Камила в частната лондонска клиника в западен Лондон, където Кейт, принцесата на Уелс, също се лекува, след като претърпя коремна операция миналата седмица.
      Кралски източник съобщи, че Чарлз е посетил Кейт преди собственото си лечение.
      „Негово величество би искал да благодари на всички онези, които изпратиха своите добри пожелания през изминалата седмица и е щастлив да научи, че неговата диагноза има положително въздействие върху осведомеността за общественото здраве.“
      Миналата седмица в двореца, че 75-годишният Чарлз ще бъде подложен на „коригираща процедура“ за доброкачествено заболяване, което е често срещано сред мъжете над 50 години, а Камила каза, че съпругът й е „добре“ и „очаква с нетърпение да се върне на работа“.
      Дворецът отказа да каже колко време ще остане кралят в болница, но предстоящите му публични ангажименти бяха отложени, за да се даде възможност за кратък период на възстановяване.
      Британските кралски особи обикновено не разкриват подробности за заболяванията, считайки всички медицински проблеми за частен въпрос, но Чарлз искаше да сподели подробности за състоянието си, за да насърчи други мъже, изпитващи симптоми, да преминат медицински преглед.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ