понеделник, 23.09.24
24.2 C
София
27 C
Пловдив
25.3 C
Варна
Search Suggestions

      Шалапатова: Няма да има великденски добавки, но ще бъдат вдигнати пенсиите

      „Няма да има великденски добавки. Нашата политика е за трайно повишаване доходите на пенсионерите и от средата на годината техните пенсии отново ще бъдат вдигнати с 11%”. Това заяви пред NOVA социалният министър в оставка Иванка Шалапатова.

      „Основна грижа на социалното министерство е работната сила да бъде компетентна и да има висока производителност. Тогава да очаква и по-добри възнаграждения. Второ беше увеличени минималната работна заплата с рекордните 20%”, каза министърът. 

      „Не е повод за гордост при стотиците хиляди българи в чужбина социалният министър да прави политика от кабинета си в София. Министърът трябва да бъде и добър защитник на правата на българите в чужбина”, посочи тя.

      „Министър Цоков има решителността да се увеличи броя на психолозите в училище и още в детската градина. Да се интегрират специалисти, които могат да помогнат за толерантността и за хармоничните отношения между децата, за да няма вербална агресия. Това е политика, която ние водим, но ще даде резултат след време”, коментира Шалапатова.

      Снимка: БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ