неделя, 29.09.24
11.4 C
София
16 C
Пловдив
17 C
Варна
Search Suggestions

      28 задържани след Вечното дерби между Левски и ЦСКА

      28 души са задържани след Вечното дерби между Левски и ЦСКА, съобщиха от МВР. От тях 8 са за притежание на наркотици, двама са за забранени предмети, двама агресивни, един за неподчинение на полицейско разпореждане и 15 за носене на пиротехника.

      162-то издание на сблъсъка между „сини“ и „червени“ на Националния стадион не мина без ексцесии по трибуните въпреки призивите от страна на двете ръководства за спокойствие в секторите.

      Между А и Г се стигна до обстрели с ракети, като напрежението се покачи, когато полицията влезе за кратко в сектор А, където се стигна до бой между стюарди и фенове на „сините“. Стана ясно, че жена и дете са били откарани в болница с линейка, като са пострадали и четирима служители на реда – двама от тях са с изгаряния по лицето и крайниците, а един е ухапан от запалянко.

      „Голяма част от пиротехниката, внесена на стадиона, бе иновативна, управлява се с дистанционно. Прави впечатление, че на последните 2-3 дербита се използват „писалки“. Те са с голям обсег и успяват да достигнат на голямо разстояние“, заяви пред bTV началникът на сектор „Масови мероприятия“ към СДВР Иван Георгиев. /БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ