петък, 20.09.24
13.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      Цоков: Социално-емоционалната интелигентност ще стои в основната на развитието на успешните хора

      Социално-емоционалната интелигентност, развитието на тези умения, ще стои в основната на бъдещото развитие на успешните хора и успешните граждани. Това заяви служебният министър на образованието и науката проф. Галин Цоков.

      Цоков участва в световната конференция на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР), която се провежда в България, на която ще се анонсират резултатите от Глобален доклад на организацията за социално-емоционалните умения на 15-годишни ученици от цял свят.

      Просветният министър благодари на Андреас Шлайхер, директор „Образование и умения“ в ОИСР, че събитието се провежда именно в България.

      Цоков подчерта, че децата на информационното общество ще бъдат успешни тогава, когато имат социално-емоционални умения. Той открои изграждането на позитивната култура, отбелязвайки, че когато тя стане факт в българските училища и образователна система, това ще допринесе за личностното развитие, силните страни и най-вече за благополучието на учениците.

      „Пожелавам не само България, но и световното образование да върви към това по-щастливи и социално-интелигентни учители да работят с по-щастливи и социално-интелигентни деца, които ще бъдат успешни хора на света“, заключи образователният министър.

      Снимка:БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ