неделя, 22.09.24
17.4 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      ЕС създава нов санкционен механизъм срещу Русия

      Съветът на Европейския съюз прие нов режим на санкции за наказване на сериозни нарушения на правата на човека в Русия, предаде ДПА.

      Решението е взето на днешния Съвет „Външни работи“, провеждащ се в Брюксел.

      Новата система от санкции беше създадена след смъртта на руския опозиционен лидер Алексей Навални и е насочена срещу лица и организации, отговорни за репресиите срещу опозицията.

      Механизмът обаче няма да носи името на Навални, както беше предложил върховният представител на ЕС за външната политика Жозеп Борел.

      Режимът на санкции на ЕС е създаден специално за нарушенията на правата на човека в Русия. Около 20 лица са избрани за включване в първия списък, съобщиха дипломати.

      Тези наказателни мерки са отделни от широкообхватните икономически санкции, наложени на Русия заради пълномащабната инвазия в Украйна. Санкциите също така включват наказателни мерки, а именно забрана за влизане в Европейския съюз и замразяване на активи, притежавани в блока.

      Все още не е постигнато споразумение за 14-ия кръг от санкции срещу Русия заради войната в Украйна. За пръв път се разглежда печелившият руски сектор на втечнения природен газ (LNG).

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ