петък, 20.09.24
11.8 C
София
14 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      121-ви Празник на Розата: Посетители от цял свят ще бъдат в Казанлък от 31 май до 2 юни

      Огромен е интересът от страна на туристите към 121-ото издание на Празника на Розата в Казанлък.

      Това каза заместник-кметът по хуманитарни политики Сребра Касева. Туристически агенции са заявили посещения на групи от цял свят, а за празничните дни легловата база в града е изцяло резервирана още през март, предаде „24 часа“.

      „Според досегашните заявки, в Казанлък на 31 май, 1 и 2 юни ще има посетители от всички държави в света“, каза Касева и уточни, че заявки за посещение на празника продължава да има и това ще е така до неделния ден. 

      За Празника на розата ще гостуват и делегации от побратимени на Казанлък градове. „Ще имаме делегации от Южна Корея, Китай, Северна Македония и от Гърция. Чуждите посолства в България също имат огромен интерес, има потвърдени желания от множество посланици, които ще бъдат тук в празничните дни. Пъстротата в града ще е огромна“, коментира Сребра Касева.

      На 1 юни предстои и побратимяване на Казанлък с виетнамския град Лай Чау, чиито представители също ще присъстват на празника. Празникът на розата тази година навършва 121 години, напомни тя.

      „След миналогодишното юбилейно издание, тази година празникът е не по-малко пищен, не по-малко интересен и атрактивен за всички гости на града“, коментира зам.-кметът. От години по идея на кмета Галина Стоянова празникът е прераснал в едномесечен фестивал, който започва с избора на Царица Роза и завършва с пищното дефиле, предвождано от нея.

      Тази година то ще премине под мотото „Прелестите на Долината на розите“. В отделни тематични блокове по централния булевард на Казанлък на 2 юни ще дефилират повече от 5500 участници, посочи Сребра Касева.  

      Снимка: БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ