петък, 20.09.24
16.8 C
София
21 C
Пловдив
19.8 C
Варна
Search Suggestions

      „Червената линия на Байдън е лъжа“: Хиляди пропалестински демонстранти протестираха във Вашингтон

      Хиляди пропалестински демонстранти се събраха край Белия дом във Вашингтон, за да изразят гнева си срещу американския президент Джо Байдън и неговата политика, която те определиха като твърде примиренческа спрямо Израел във войната му срещу „Хамас“ в Газа, предаде Франс прес.

      Скандирайки: „От (Вашингтон) към Палестина, ние сме червената линия!“, демонстрантите издигнаха дълъг транспарант с имената на палестинците, убити от израелската армия след осем месеца на конфликт.

      Американският президент е подложен на остра критика от онези негови сънародници, които смятат, че той не прави достатъчно, за да повлияе на израелското правителство и на начина, по който то провежда военната си кампания в Газа.

      От началото на войната в Газа Байдън предложи на Израел безусловната си подкрепа, но през март заяви, че мащабна офанзива в Рафах е „червена линия“, която не бива да се преминава.

      След израелската офанзива през май срещу този град в южната част на ивицата Газа Белият дом обаче заяви, че тази „червена линия“ не е била пресечена.

      Демонстрантите, по-голямата част от които бяха облечени в червено, държаха палестински знамена и плакати с надпис: „Червената линия на Байдън е лъжа“ и „Бомбардирането на деца не е самозащита“.

      Броени месеци преди президентските избори, които ще го изправят срещу неговия съперник и предшественик от Републиканската партия Доналд Тръмп, Байдън е подложен на натиск да спечели подкрепата на американските мюсюлмани и младите избиратели, които по традиция са привърженици на Демократическата партия, посочва АФП.

      Снимка: БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ