петък, 20.09.24
19.8 C
София
22 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      Хизбула заплаши Кипър

      Ден без публични заплахи с опустошителна война между Израел и „Хизбулла“.

      Словесните атаки между Тел Авив и ливанската шиитска групировка утихнаха, след като вчера главатарят на „Хизбулла“ се закани с удари по земя, въздух и море не само Израел, но Кипър:

      „Ако на Ливан бъде наложена война, съпротивата ще е без правила и без ограничения. Нито едно място там няма да бъде пощадено от нашите ракети и дронове. А правителството на Кипър да знае, че ако отвори летищата и базите си за врага да напада Ливан, това за нас би означавало, че Кипър е част от войната“.

      Така шейх Хасан Насралла отвърна снощи на предупреждението на израелския външен министър Кац от преди няколко дни, че вече били одобрени подробните планове за военна операция срещу „Хизбулла“ и Ливан заради серията от масирани ракетни удари по цивилни и военни обекти в северните части на Израел.

      Президентът на Кипър Никос Христодулидис заяви, че страната му не взема ничия страна в близкоизточния конфликт. На острова има две британски военни бази, едната от които е военновъздушна, но кипърското правителство няма контрол върху това кой ги използва, тъй като те са на суверена британска територия.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ