събота, 21.09.24
7.8 C
София
18 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      Сарийски: Много вероятно е Ивелин Михайлов да се занимава с банкова дейност без лиценз, като събира банкови заеми

      Финансистът доц. Григор Сарийски заяви, че е много вероятно Ивелин Михайлов да се занимава с банкова дейност без лиценз, като събира банкови заеми от различни хора. Това се случи на първото заседание на временната комисия, която разследва дейността на Михайлов. 

      Той посочи, че в хода на разследването на ютубъра Станислав Цанов пред него говорили различни хора, които са били приканвани от кръга на Ивелин Михайлов да инвестират пари в брой в „Исторически парк“.

      „Банковата дейност без лиценз е точно това – да събирате банкови заеми от хората. Ако го правите масово вие по занятие се занимавате с дейност която по същество е банкова. Ако нямат лиценз за такава дейност, то това е незаконно“, обясни Сарийски.

      Според него парите са отивали в „Исторически парк“ в брой, а после не са били оформяни по надлежния ред. Сарийски изтъкна, че в последните години няма никакви отчети на доходите на атракциона пред Националната агенция по приходите (НАП) и че очевидно за тези получени в кеш суми не са били плащани данъци. 

      Полк. Стефан Калчев, който дълги години е работил като охрана в „Исторически парк“, заяви, че до този момент държавата не е правила никакви проверки на Ивелин Михайлов. 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ