понеделник, 16.09.24
14.8 C
София
18 C
Пловдив
16.6 C
Варна
Search Suggestions

      Беларус осъди германец на смърт

      Германец, обвинен от Беларус в извършването на няколко престъпления, включително „тероризъм“ и „наемническа дейност“, е осъден на смърт чрез разстрел, съобщи беларуска група за защита на правата, предаде АФП.

      30-годишният Рико Кригер е осъден по шест члена от Наказателния кодекс на Беларус в таен процес, проведен в края на юни, съобщи Центърът за човешки права „Вясна“. Част от производството е проведено при закрити врати. Точните обвинения срещу него не са ясни, а официалната информационна агенция на Беларус не съобщи нищо за делото му.

      Обвиненията може да са свързани с Калиновския полк – група от беларуски доброволци, която се е сражавала срещу Русия във войната в Украйна, съобщи групата.

      Според профил в LinkedIn, който принадлежи на Кригер, той е работил като спасител за Германския червен кръст и като въоръжен служител за посолството на САЩ в Берлин. Това е първият случай, в който някой е съден за наемническа дейност в Беларус, каза още групата.

      Беларус е единствената европейска държава, която разрешава смъртно наказание, запазвайки го за тежки престъпления, включително тероризъм и държавна измяна. | БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ