петък, 20.09.24
19.8 C
София
22 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      Секунди не стигнаха на ЦСКА 1948

      "Червените" отстъпиха на ПАФОС

      40 секунди! Точно толкова не стигнаха на ЦСКА 1948 да стигне до финален плейоф за влизане в групите на Лигата на конференциите. „Червените“ отстъпиха с 0:4 след продължения на ПАФОС и общ резултат 2:5 отпадат от третия по сила европейски клубен турнир.

      Първата атака беше за домакините. Капитанът на кипърците Жайро проби отляво, върна към границата на наказателното поле, където беше Пепе и той стреля, но ударът му беше неточен.

      Във 4-ата минута „светлосините“ се втурнаха в ново нападение. Жайро напредна и принуди Реян Даскалов да го фаулира в близост до наказателното поле, което му донесе и жълт картон. Официално предупреждение получи и Бирсент Карагарен за протести срещу главния съдия. При последвалия удар от пряк свободния удар Бруно нацели стената и „червените“ успяха да изчистят топката далеч от своето поле.

      180 секунди по-късно Неделки Пишчевич от българския отбор нанесе първия удар към вратата на съперника, но той беше много неточен.

      В 37-ата минута Талис центрира от корнер и Бирсент Карагарен беше оставен непокрит от защитата на Пафос нанесе удар с глава, който срещна гредата на кипърската врата.

      До края на полувремето ситуацията за ЦСКА 1948 се усложни, след като Стив Фуртадо оставя съотборниците си с намален състав за спорен втори жълт картон.

      В последната атака за първото полувреме домакините бяха близо до гол, след като Жайро стреля с глава от близко разстояние, но Петър Маринов спаси.

      Втората част започна с домакински натиск. Най-чистото положение до този момент дойде точно час след началото на двубоя. Тогава Жажа номер финтира защитник на българите и с хубав удар нацели гредата.

      66-ата минута кипърците организираха нова атака. Тогава Андерсон стреля, но стража на ЦСКА 1948 показа страхотен рефлекс и отрази удара.

      5 минути преди края на редовното време кипърците имаха сериозни претенции за дузпа, но те не бяха уважени от рефера.

      40 секунди преди изтичането на седем минутното продължение натиска на кипърците даде резултат. Жажа остана сам срещу Маринов, който изби, но при добавката на Дерик Лукарсен се ориентира добре в суматохата и промуши топката в мрежата, с което Пафос поведе с 1:0, пращайки двубоя в продължения.

      В първото домакините вдигнаха значително оборотите и за няколко минути убиха интригата.

      Първо в 94-ата Жажа удвои за ПАФОС, а Андерсон 5 минути по-късно матира Маринов за трети път, правейки резултата 3:0.

      Във второто продължение срещата се доигрваше, а кипърците спокойно си владееха темпото на терена, не позволявайки на футболистите на Валентин Илиев да стигнат до тяхното поле.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ