четвъртък, 12.09.24
23.8 C
София
28 C
Пловдив
26.1 C
Варна

Антъни Блинкен призовава за „последен шанс“ за постигане на сделка за Газа

Преговорите за прекратяване на огъня може да са последният шанс за освобождаване на заложниците. Това каза държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен по повод войната в Ивицата Газа.

Той заяви още, че сега е „вероятно най-добрата, а може би и последната възможност“ за постигане на споразумение за прекратяване на военните действия и освобождаване на заложниците в Газа.

Блинкен направи коментарите си по време на среща с израелския президент Исак Херцог по време на деветото си пътуване в региона от началото на войната през октомври.

„Работим, за да сме сигурни, че няма да има ескалация, че няма да има провокации, че няма да има действия, които по някакъв начин биха могли да ни отдалечат от постигането на това споразумение или, в този смисъл, да доведат до ескалация на конфликта на други места и до по-голяма интензивност“, заяви Блинкен по време на срещата си с Исак Херцог.

Снимка БГНЕС

Очаква се Блинкен да продължи да оказва натиск върху израелския министър-председател Бенямин Нетаняху, като двамата ще се срещнат на 19 август.

- Реклама -
СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Реклама -

НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

Зареждане...
- Реклама -

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ