петък, 13.09.24
15.8 C
София
21 C
Пловдив
24.6 C
Варна

Протест срещу безводието: Граждани блокираха за час пътя към Рилския манастир

Протест заради безводието в община Кочериново предизвика протест със затваряне на пътя. Към седемдесет недоволните блокираха в 11 ч. пътя, като през 5 минути пропускат трафика.

Снимка БГНЕС

На място има внушително полицейско присъствие, а протестиращите скандират: „Искаме вода“.

„И тази седмица пак сме без вода. През седмицата имаше вода, а дойде ли петък – водата свършва“, каза преди протест кметът на общината Станислав Горов.

Снимка БГНЕС

Горов сподело още, че без вода са Кочериново, Стоб, Пороминово, Бараково, Крумово, Боровец, Бураново, Драгодан.

„Говорих с екип на ВиК, които казаха, че в резервоарите влиза нищожно количество вода. Резервоарите са затворени и чакат да бъдат напълнени и довечера да бъдат пуснати.

В четвъртък имахме среща в Областната администрация в Кюстендил и тогава имаше много вода и станаха аварии. Вчера с екипите на Рила и Кочериново направихме съвместна акция към водохващането към Рилския манастир. Оказа се, че има малко вода и която не е достатъчна за двете общини. Ще се наложи да въведем воден режим“, обясни кметът.

Той обяви, че целта на протеста е да се даде гласност на този проблем, който е от години.

„Всеки, който пътува към Рилския манастир, вижда водата от местността Дяволски води. Тя може да се хване. Няма и километър до резервоара. Вода има, не е тайна за никого. Водата тече по всички дерета. Течащата вода е от реката“, завърши кметът и застана с хората на пътя за манастира.

- Реклама -
СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Реклама -

НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

Зареждане...
- Реклама -

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ