неделя, 15.09.24
9.8 C
София
17 C
Пловдив
17.7 C
Варна
Search Suggestions

      Атанас Зафиров: Пътят, по който сме тръгнали е абсолютно неотменим

      „Днешният Пленум го провеждаме в условията на една тежка политическа обстановка. Смятаме, че с решенията, които днес взе Националния съвет, част от тези решения ще бъдат намерени. Освен организационни въпроси, днес потвърдихме графика, по който вървим към консолидация на лявото пространство. Във вторник предстои между 20 политически субекта от ляво-център, подписването на коалиционно споразумение“. Това заяви на извънреден рифинг и.ф председател на БСП Атанас Зафиров.

      „По отношения на организационната точка, ИБ, в решение на Националния съвет, предложи мерки за партийно въздействие, включително и върху председателя в оставка, а именно, изключване от партията. С мнозинство, включително и с прегласуване, потвърди това – изключване на Корнелия Нинова, Георги Свиленски, Крум Дончев и Иван Ченчев“, продължи той.

      Атанас Зафиров обясни, че по една от точките, заради които е било взето решението, е опит за саботаж от страна на Корнелия Нинова.

      Сред основните причини за изключването им е несъобразяване с решението от кой избирателен район да се кандидатират за парламента Нинова и Свиленски.

      Сред другите обвинения към Нинова и приближените ѝ депутати са, че уронват престижа на партията с публични лъжливи изявления за извършен преврат. Освен това Нинова днес отказала да изпълни решение на Националния съвет.

      „Декларациите, които чуваме от нейна страна, че въпреки всичко листите ще бъдат регистрирани, са тежка провокация към цялата партия“, отсече Атанас Зафиров.

      Той се обърна към социалистите, че всякакво участие в листи и подписки към изключени лица, ще има последствия.

      „Пътят, по който сме тръгнали и върнали, е абсолютно неотменим“, завърши Зафиров.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      1 коментар

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ