неделя, 15.09.24
15.8 C
София
23 C
Пловдив
13.1 C
Варна
Search Suggestions

      Димитър Ганев: Свикването на 8-мо ВНС може да отвори Кутията на Пандора

      „В настоящата политическа криза се идентифицира сериозен проблем – липсата на легитимност и доверие в сегашните политически субекти. Няма нито една партия, която да се ползва с доверие и трудно може да се произведе стабилна власт. Кризата, започнала преди 3 години може да доведе до промяна на конституционния модел.“ Това заяви социологът Димитър Ганев пред БНР.

      „Власт трудно може да се произведе и да е стабилна, дори да се произведе ще ерозира подкрепата. Няма реална алтернатива. При този вакуум в партийната ни система ще навлязат големи и средни политически субекти след няколко години. И след няколко години политическата ни система ще изглежда драматично различна след няколко години. Под въпрос е и конституционният модел“, добави още той.

      „Това може да мине само през свикване на 8-о ВНС, а то само по себе си е кутия на Пандора и носи сериозни рискове. То когато заработи може да произведе всичко каквото си иска. Това е най-сериозната политическа криза у нас от над 100 години“, уточни Ганев.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ