неделя, 15.09.24
13.8 C
София
20 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      Песков: Путин не е решил дали да пътува за срещата на Г-20 в Бразилия

      Русия продължава да работи в рамките на Г-20, заяви президентският говорител Дмитрий Песков. По думите му Владимир Путин все още не е взел решение за пътуване за срещата на върха на асоциацията, която ще се проведе в Бразилия.

      „Все още не са взети никакви решения в това отношение… Нашият посредник продължава да работи активно със своите колеги. Ние защитаваме интересите си там, но президентът все още не е взел никакви решения“, заяви Песков.

      Бразилия е една от страните, ратифицирали Римския статут на Международния наказателен съд (МНС), който през март 2023 г. издаде заповед за арест на Владимир Путин за „военни престъпления, свързани с незаконна депортация на население (на деца)“ от Украйна. Бразилският президент Лула да Силва заяви, че Путин трябва сам да прецени последиците от идването си.

      Снимка БГНЕС

      Тази седмица руският президент посети Монголия, която също признава юрисдикцията на МНС. Politico писа, че Монголия може да бъде подведена под отговорност за отказ да изпълни заповедта за арест на руския президент. 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ