сряда, 18.09.24
12.8 C
София
14 C
Пловдив
15.8 C
Варна
Search Suggestions

      Божанов за заплахата да бъде изтрит канала на Цанов: Не може да се сваля съдържание по желание на политик

      Всяка държава има право да сваля незаконно съдържание. Такъв тип съдържание е детска порнография или терористично съдържание. Тук въпроса е дали нашата държава не злоупотребява с това право. Платформите би трябвало да имат вътрешни процеси и сигналите да се проверяват. Поради ограничения капацитет за български език и липсата на хора, които го говорят, допускам че затова са го свалили – не са изгледали цялото съдържание. Платформите разчитат, че държавите в ЕС не биха злоупотребили, но когато институциите са завладени има риск от такива злоупотреби.

      Това заяви депутатът от ПП-ДБ Божидар Божанов в ефира на „Евроком“, след като видео за Пеевски на влогърът Станислав Цанов беше изтрито от Ютуб. Сигналът, според видеоплатформата, е дошъл от правителството.

      „Свързал съм се с Гугъл. С Цанов имаме различно мнение по много въпроси, но въпреки това без значение какво е съдържанието, стига то да не е незаконно, а ми се струва, че не е, няма основание то да бъде сваляно по желание на един или на друг министър, политик и т.н.“, добави Божанов.

      „Доброволци на „Да, България“ създадоха сайта, който осмива Делян Пеевски. Реших да се обадя на директора на ГДБОП, за да се попитам дали има проблем по същество или друго нарушение. Получих и писмо от МВР, че има сигнал за фалшиво съдържание“, уточни Божанов за сайта NovoNachalo.com.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ