Search Suggestions
      вторник, 22.10.24
      Search Suggestions

          ЦИК към „Сиела норма“: Незабавно инсталирайте софтуера на машините

          Машините, с които ще се гласува в неделя, все още нямат инсталиран софтуер. След сигнал ЦИК поиска незабавно да започне инсталирането на предвидените над 9300 устройства. Според комисията фирмата „Сиела норма“ нарушава вече одобрения график, според който процесът е трябвало да започне в 8 часа тази сутрин.

          Заместник-председателят на комисията Емил Войнов съобщи, че ще изпратят писмо на фирмата, с което да ги предупредят за забавянето. Писмото ще бъде с копие до министър Росен Карадимов, отговорен за изборите и до министъра на електронното управление Валентин Мундров, като изрично ще каже на „Сиела“ да започцне незабавно инсталацията. От ЦИК предлагат двамата ресорни министри да извършат проверката в склада защо не се инсталират машините.

          Според фирмата „Сиела норма“ обаче още днес ще започне инсталирането на въпросния софтуер. До края на деня ще бъдат готови поне хиляда от устройствата, които ще се използват на предсрочния парламентарен вот в неделя, а утре ще се инсталират поне още 3000.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions