Search Suggestions
      вторник, 22.10.24
      Search Suggestions

          Заради предполагаем заговор за убийство в Иран: Израел арестува седем жители на Йерусалим

          Задържането им е удължено до 24 октомври

          Израелските сили за сигурност арестуваха седем жители на Йерусалим по обвинения, че са планирали да убият израелски служители и да извършат други атаки от името на иранската разузнавателна служба, съобщава Ройтерс. Инцидентът е петият случай на опит за убийство, режисиран от иранското разузнаване, който е осуетен от израелските служби за сигурност през последния месец, се казва в съвместно изявление на полицията и „Shin Bet“.Седемте заподозрени, жители на предимно палестинския квартал Бейт Сафафа в Йерусалим, са планирали да извършат убийството на старши израелски учен и кмета на голям град в Израел, който не е назован, се казва в изявлението.

          „Учени и кметове, както и високопоставени членове на системата за сигурност и други висши израелски служители, са мишени за атака от страна на ирански елементи“, каза отделно високопоставен източник на „Shin Bet“, позовавайки се на информация от службите за сигурност. Разследването на службите за сигурност установи също, че заподозрените също са имали задача да взривят полицейска кола и да хвърлят граната в къща с обещание да получат 200 000 шекела (което се равнява на 95 877 български лева).

          Един от заподозрените, 23-годишен, е бил в контакт с чуждо лице. Впоследствие лицето набира кръг от помощници, които подпалват превозно средство в Йерусалим и събират разузнавателна информация в Израел по указание на ирански служители в чужбина. По време на обиск в домовете на заподозрените силите за сигурност откриха 50 000 шекела в брой (23 970 български лева), фалшив регистрационен номер на полицейска кола и различни кредитни карти. Задържането им е удължено до 24 октомври и се очаква да бъде връчен обвинителен акт от областната прокуратура на Йерусалим за „сериозни нарушения на сигурността“, се казва в изявлението, допълва Ройтерс.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions