понеделник, 16.09.24
14.8 C
София
18 C
Пловдив
16.6 C
Варна
Search Suggestions

      Зартова: Семейството на Пепи-Еврото в прокуратурата продължава да съществува, а липсата на патрона на фамилията не е пречка

      Аз съм го чувала неколкократно, и то казано с гордост от магистрати: „Аз съм част от това семейство“. То е нещо като масонска ложа.“ Това заяви бившият ръководител на СГП Невена Зартова в подкаста на Инициативата „Правосъдие за всеки“.

      По думите й тя е отказала да е част от „семейството“, въпреки че я канили, защото това означавало зависимост.

      „Най-просто казано, влизайки в това така наречено семейство, означава зависимост по всички нива и зависимост от Петьо Петров. Всякаква зависимост – финансова, зависимост с компромати, които знам, че той е правил: някакви видеа, сигурно и снимки са правени в заведението, вярвам и че на други места членове на „семейството“ са обект на видеозапис. На мен тази зависимост ми се стори страшна. Страшна, защото от там няма излизане – има вход, но няма изход“, добави още тя. 

      Зартова обясни, че за зависимост се раздават пари. Тя е чувала за 5, 20, 50, 100 хиляди месечно.

      „Семейството се грижи за теб, като плаща, но изисква: как да се решават определени преписки и какви процесуално следствени действия да се извършат или да не се извършат, скоростта, с която да се привлече обвиняем, спрямо кого да бъде прекратено дело…“, уточни Зартова. 

      “Семейството в прокуратурата продължава да съществува, а липсата на патрона на фамилията не е пречка“, подчерта Зартова. 

      СНИМКА: БГНЕС 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ