петък, 20.09.24
14.8 C
София
20 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      КОСМИЧЕСКА МИСИЯ ОБЕДИНИ САЩ И РУСИЯ

      В петък беше даден старта на невиждана до момента космическа мисия.
      Американски астронавт и руски космонавт излетяха към Космоса, за да станат част от едногодишна мисия на Международната космическа станция (МКС) , която изпраща хора на Марс. Стартът на епичната едногодишна мисия беше поставен с изстрелването на Скот Кели и Михаил Корниенко с ракетата “Союз” от космодрума Байкoнур в Казахстан. На борда беше и космонавта Генади Падалка, който ще живее и работи на станцията в продължение на около шест месеца.
      Полетът продължи 6 часа в капсулата “Союз”, която се скачи с орбиталната станция.
      Там Кели и Корниенко бяха посрещнати от тТери Върт, Саманта Кристофорети и Антон Шкаплеров.Учените ще използват данните за здравословното състояние на Кели и Корниенко по време на едногодишния им полет в земната орбита, за да разберат повече за ефектите на продължителния престой в Космоса върху човешкото тяло. Изследователите вече знаят какво се случва с хора, които живеят шест месеца на станцията. Не е известно обаче какви промени протичат в човешкото тяло при по-дълъг престой в условия на безтегловност.
      Мисия с човешки екипаж до Марс – голямата цел на NASA, би могла да отнеме над 500 дни, затова информацията за потенциалните проблеми на астронавтите по време на дълги полети е изключително важна.
      Мисията на Кели ще бъде най-дългият престой на американец в орбита, но той и Корниенко няма да са първите хора, предприели едногодишна мисия. МКС се намира на 400 км от земната повърхност.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ