понеделник, 23.09.24
14.2 C
София
21 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      Шефът на полицията в Гърция е уволнен след сблъсъци заради влаковата катастрофа

      В Гърция съобщиха в събота, че началникът на националната полиция е уволнен, дни след като избухнаха сблъсъци между силите за сигурност и демонстранти в резултат на най-смъртоносната влакова трагедия в страната, предаде France 24. 

      Кабинетът на министър-председателя съобщи, че началникът на полицията Константинос Скумас е бил уволнен по-малко от два месеца, след като е бил нает на поста.

      Не беше посочена конкретна причина за промяната, която идва, когато полицията е изправена пред широка обществена критика за справянето си с протестите заради трагедията от 28 февруари, при която 57 души бяха убити при сблъсък на два влака.

      „Назначаването на нов началник на полицията има за цел (да въведе) по-положително и ефективно прилагане на съвременните полицейски оперативни планове за безопасността на гражданите“, казаха от кабинета на премиера.

      По време на последния протест в четвъртък полицейски отряд за борба с безредиците беше заснет да атакува и нанася удари по мирни демонстранти на централния площад Синтагма в Атина.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ