сряда, 02.10.24
9.8 C
София
17 C
Пловдив
15.3 C
Варна
Search Suggestions

      Ердоган: Турция елиминира лидерът на „Ислямска държава“ в Сирия

      Турското разузнаване уби ръководителя на терористичната група „Ислямска държава“Абу ал-Хюсеин ал-Кюреши, съобщиха световните агенции, цитирайки изявление на турския президент Реджеп Тайип Ердоган снощи пред турската телевизия.
      „Националната агенция за разузнаване на Турция отдавна наблюдава лидера на ИД Абу ал-Хюсеин ал-Кюреши. Този човек беше убит вчера в Сирия в резултат на операция, извършена от турското разузнаване““, каза Ердоган снощи.“
      „Турският президент добави, че страната му ще продължи да се противопоставя на терористичните организации „“без да се разграничават между тях“.
      На 30 ноември миналата година Пентагонът обяви, че е убил бившия лидер на ИД Абу ал-Хашеми ал-Курейши в Сирия. Според военното изявление на САЩ, той е бил убит при операция, извършена в южната част на страната от бойци на контролираната от Турция свободна сирийска армия.
      Според службите на западните и иракските разузнавателни служби Абу ал-Хашеми ал-Куреши е брат на бившия лидер на организацията Ал Багдади, който е убит в Сирия през 2019 г.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ