понеделник, 30.09.24
12.9 C
София
19 C
Пловдив
13 C
Варна
Search Suggestions

      Денков: „Рискът от бежанска вълна не бива да се подценява“

      Министър-председателят Николай Денков заяви днес след Извънредния Председателски съвет на НС, че правителството е предприело“ мерки, свързани с това какви рискове могат да се очакват в бъдеще. Един риск, който не може да се подценява е една бъдеща бежанска вълна“, подчерта Денков. „Но първо – това не се очаква да се случи в непосредствените дни. И второ – посоките в момента са насочени не към България, а към други държави, така че това не е непосредствен риск. Просто трябва да внимаваме за в бъдеще”, каза още премиерът. 

      Денков бе твърд в позицията си, че „трите основни институции трябва да работят в синхрон“.  „Правителството вече е предприело мерки и те са свързни, както с охрана на ключовите обекти, така и с местата, на които се събират много хора – като гари, пристанища и летища“, допълни министър-председателят. 

      Премиерът изрази мнение и относно вчерашната среща при президента, посветена на сигурността и отбраната, на която не присъстваха вътрешния министър и министъра на отбраната. 

      „Форматът на тази среща не беше много ясен. С госпожа Габриел можем да представляваме правителството. Ясно е, че службите трябва да подават информация към всички институции. Срещата беше достатъчно конструктивна. С президента направихме изявление. Това е напълно достатъчно“, заяви Денков. 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ