Search Suggestions
      четвъртък, 24.10.24
      Search Suggestions

          Прокурорската колегия на ВСС избра седем български представители за европрокурори

          Седем души бяха избрани за европейски делегирани прокурори. Те са районни прокурори. Сред тях обаче не е районният на София Невена Зартова, която беше един от 14-те кандидати.

          Миналият петък изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов поиска от Прокурорската колегия да я накаже, заради пропуски в работата ѝ като административен ръководител и магистрат. Днес при изслушването си, Зартова беше попитана защо се отказва в средата на мандата си.

          В отговор тя обясни, че вече е постигнала целите, които е набелязала в концепцията си преди малко повече от две години и половина. „За“ Зартова гласуваха само от двама от съдебните кадровици. Сред получилите подкрепа обаче е един от заместниците й – Тодор Куюмджиев. Останалите шестима са редови магистрати в районните прокуратури в София, Пловдив и Плевен.

          Одобрените от Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет за европейски делегирани прокурори трябва да бъдат одобрени и от Колегиума на Европейската прокуратура. Ако това стане, страната ни ще попълни с дълго забавяне 15-членната си квота от магистрати, които да работят по дела, свързани с престъпления срещу европейската финансова система. 

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions