понеделник, 23.09.24
21.8 C
София
25 C
Пловдив
26.1 C
Варна
Search Suggestions

      Христо Иванов: Правото на глас е най-силният инструмент, за да се развива България

      След като упражни правото си на вот, съпредседателят на Демократична България Христо Иванов заяви, че е гласувал с мисълта колко е важно хората да гласуват въпреки всички отговорни опити да се дискредитира и дестабилизира  изборния процес и да се внесе хаос. 

      „Правото на глас е най-силният инструмент да гарантираме за това, че България ще продължи да се развива напред, по европейски и демократичен път – по пътя на реформите, който е безалтернативен“, каза още депутатът.

      „Много е важно всеки от нас да разбира своята отговорност и да излезе днес, за да даде своето право на глас за себе си, за града си, за страната си, защото утре няма да можем да излезем да гласуваме. Днес трябва да го направим“, коментира от той.

      По думите му хартиената бюлетина за съжаление има доказано многократно слабости и дава възможност за най-различни манипулации и злоупотребии преди всичко за грешки. „Без аргументи, по същество беше отменено машинното гласуване, не бива да позволим това да демотивира хората. Трябва да излязат да гласуват“, независимо как, каза Христо Иванов. 

      „Срещу машинното гласуване беше водена една дълга и неумолима война от всички политически сили – абсолютно безотговорно, защото им трябваше наратив как да обяснят своите загуби. Ще бъде трудно, но, независимо от това, трябва да отстояваме това постижение“, смята Иванов.

      Той изрази очакването за един силен вот в подкрепа на посоката на развитие на страната. 

      Снимка: БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ