четвъртък, 19.09.24
15.8 C
София
21 C
Пловдив
17.7 C
Варна
Search Suggestions

      FT: Ракетата, която удари детската болница Охматдит в Киев, е имала западни компоненти

      Руската ракета, която удари детската болница в Охматдит по-рано тази седмица, e имала западни компоненти. Това пише медията Financial Times.
      Руската ракета, която удари детска болница в Киев, според експерти и украински официални лица, е базирана на западни компоненти, което отразява успеха на Кремъл в избягването на санкциите.
      Заснета от камера секунди преди да удари болницата, ракетата Kh-101 е една от най-модерните крилати ракети на Русия и е от решаващо значение за нейната кампания за въздушни удари срещу Украйна.
      „Западните технологии им позволяват да създават тези по-интелигентни ракети, които позволяват на терористичните им атаки да преминат през нашата противовъздушна отбрана“, каза Елена Белоусова, ръководител на изследването на санкциите в института KSE в Киев.
      Анализ на Financial Times на руски документи показва как през 2023 г. руски компании са успели да получат резервни части, идентични с тези, използвани в X-101 от януари, просто като са ги купили на свободния пазар и са ги внесли през Китай.
      Въпреки че в руските документи се отбелязва, че частите са произведени от западни производители, всички те са произведени в Китай, Малайзия, Филипините, Тайван или Тайланд.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ