събота, 21.09.24
16.3 C
София
21 C
Пловдив
19.8 C
Варна
Search Suggestions

      Запрянов открива изложението за отбранителни продукти „Хемус 2024“

      Министърът на отбраната Атанас Запрянов ще открие в сряда, 5 юни, 16-ото Международно изложение за отбранителни продукти и услуги „Хемус 2024“. То се провежда от 5 до 8 юни в Международния панаир в Пловдив. Церемонията по откриването ще започне в 11.00 ч. пред Палата 3 на Международния панаир – Пловдив. На нея ще присъства и заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Цанко Стойков. Поканени са също президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили на Република България Румен Радев и министър-председателят Димитър Главчев.

      Международната специализирана изложба „Хемус 2024“ се провежда под патронажа на Министерството на отбраната и Министерството на икономиката и индустрията и се организира от фондация „Хемус – 95“. В първия ден на изложението ще се проведе заседание на Индустриалния форум.

      На 6 юни ще бъде открита двудневна международна научна конференция, организирана от Института по отбрана „Професор Цветан Лазаров“ на тема „Научни изследвания, иновации и индустриално сътрудничество – парадигма за адекватна отбрана“.

      На 7 юни в демонстрационните стрелби на полигона „Змейово“ ще бъдат представени нови разработки и продукти на български и чуждестранни фирми.

      На 8 юни ще се проведе демонстрация на способности от военнослужещи от Съвместното командване на специалните операции, след което ще бъдат връчени сертификатите на изложителите от заместник-министъра на отбраната Аделина Николова. | БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ