четвъртък, 19.09.24
18.8 C
София
25 C
Пловдив
19.1 C
Варна
Search Suggestions

      ЕС налага санкции срещу съдии и прокурори по делата на Навални

      ЕС налага санкции срещу съдии и прокурори по делата на Навални. Той също така забрани доставката на Русия на бодлив тел и системи за приемане на SMS.

      В документа се посочва, че Федералната пенитенциарна служба е обект на санкции. В списъка са и 19 следователи, прокурори и съдии, участвали в делата на Алексей Навални, съпредседателя на „Мемориал“ Олег Орлов и художника Саша Скочиленко.

      Режимът на санкции срещу тях е въведен заради вътрешните репресии в Русия – изтезания, малтретиране и наказания, произволни екзекуции, изчезвания и други нарушения на човешките права, се казва в документа. Ограниченията им забраняват влизането в низкия съюз. Ако имуществото на санкционираните лица бъде открито в страни от ЕС, то ще бъде замразено.

      Новият режим на санкции също забранява продажбата, доставката, трансфера или сумата за Русия на оборудване, което може да се използва за вътрешни репресии. Списъкът включва огнестрелни оръжия, боеприпаси, бомби и гранати и бодлива тел.

      Освен това Съветът на ЕС забранява доставката на Русия на предмети, предназначени основно за наблюдение или приемане на информация. Сред тях са DPI оборудване (необходимо за блокиране в интернет), оборудване за прихващане на мрежата, радиочестотен мониторинг, заглушаване на мрежи и сателити, дистанционно заразяване, разпознаване на реч и кракване на Wi-Fi криптиране.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ