петък, 20.09.24
14.8 C
София
20 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      ВКС ГЛЕДА ДЕЛОТО КИЛЪРИТЕ

      За 12 декември ВКС насрочи делото „Килърите“. Подсъдими са Петър Стоянов, Васил Костов, Янко Попов, Георги Вълев, Райко Стойнев и Петър Атмаджов. Стоянов, Костов и Вълев получиха доживотни присъди от Варненския апелативен съд за убийството на Румен Рачев и Петър Лупов. Янко Попов беше осъден на 15 години „лишаване от свобода“ като помагач, както и Райко Попов – на 7 години, а Петър Атмаджов – на 3 години за побой. Делото е образувано по протест на прокуратурата и по жалби на подсъдимите, с които се иска връщане на делото за ново разглеждане на Варненския апелативен съд.

      Преди присъдата на Петър Стоянов, известен като Сумиста, Васил Костов-Кеца и Георги Вълев от групата за поръчкови убийства беше затвор без право на замяна. Варненският съд обаче на 27 февруари ги осъди на доживотен затвор и даде възможност за последвща отмяна на присъдата.

      „Килърите” са изправени пред съда за три поръчкови убийства – на Борислав Георгиев, Петър Лупов и Румен Рачев, за нанасяне на телесни повреди на две лица, за два палежа и един взрив.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ