петък, 20.09.24
19.8 C
София
22 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      Големият бариерен риф всъщност не е мъртъв

      Outside Magazine публикува некролог за Големия бариерен риф по-рано тази седмица, като се позова на продължителността му на живот от 25 милиона. В статията подробно разказва за живота на рифа, неговото активно членство в екологичната общност, световната му слава и избелването на коралите, което е довело до неговото влошаващото се здраве. „Големият бариерен риф на Австралия почина през 2016 г. след дълго боледуване. На възраст 25 милиона години,“ се казва в статията.

      Много хора в социалните медии приемат новината за чиста монета. Потребителите на Twitter са в траур от загубата на рифа и призовават своите последователи да се обърне сериозно внимание на последиците.

      Учени са притеснени, че свръх-преувеличаване на състоянието на рифа ще популяризира идеята, че е твърде късно и няма шансове за възстановяване. Професор Джон Пандолфи от Центъра ARC в Университета на Куинсланд изрази надежда. „Изключително важно е сега да се укрепи устойчивостта на рифа, и да увеличи максимално естествения си капацитет, за да се възстанови. Но последиците са сериозни и вероятно постоянни. „

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ