петък, 20.09.24
13.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      Кличко: Усик е най-добрият боец в модерната история

      Бившият световен шампион по бокс в тежка категория Владимир Кличко бе доволен от представянето на сънародника му Александър Усик на ринга в Рияд миналата вечер.

      Усик обедини четирите главни титли в професионалния бокс в тежка категория за пръв път от 25 години насам, като надделя над Тайсън Фюри в 12-рундов двубой в Саудитска Арабия. Украинецът спечели битката с неединодушно съдийско решение.

      “Тази историческа победа е важна не само за Усик. Представяте ли си колко много напрежение има върху него в последните седмици? Определено загубата не беше опция. Той показа, че е страхотен боец в полутежка категория. Нямаше значение колко голям и висок е Тайсън Фюри, защото Усик показа, че е най-добрият боец в модерната история. Много съм горд, че съм с Усик и с това, че съм украинец”, заяви за “Sky Sports” по-малкият от братята Кличко, който в статистиката си има една загуба от Тайсън Фюри. Ветеранът се изказа ласкаво и за бившия си съперник на ринга.

      “Страхотно представяне и от двамата бойци. Изненадан съм как Тайсън продължи след деветия рунд. Нека му отдадем уважение. Най-важното е, че Усик остана твърд до края и направи нужното, за да стане световен шампион”, допълни оттеглилият се спортист.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ