сряда, 02.10.24
9.8 C
София
17 C
Пловдив
15.3 C
Варна
Search Suggestions

      Безумни грешки в Реал, тежка контузия, последен сигнал секунди преди победен гол и 2:2 срещу Валенсия

      Валенсия и Реал Мадрид не успяха да се победят в изключително емоционален и драматичен мач, който завърши 2:2. Гостите започнаха силно мача, но в рамките на 3 минути Валенсия вкара два гола, като Уго Дуро и Яремчук се възползваха от невероятни грешки в защитата на Реал.

      До почивката Реал върна един гол чрез Винисиус. През втората част драмата бе пълна. Винисиус вкара втори гол, с който резултатът бе изравнен.

      В края на мача се случиха няколко ключови неща. Първо Диакаби от Валенсия получи ужасяваща контузия, след като Чуамени падна върху крака му и реално го счупи. В 92-ата минута реферът първоначално отсъди дузпа за Валенсия за нарушение срещу Дуро, но след преглед на ВАР промени решението си.

      Най-ключовата ситуация обаче стана в последната минута от продължението. Тогава Браим Диас центрира и още, докато топката летеше, реферът Мансано наду свирката. Топката стигна до Белингам, който вкара с глава, но голът не бе зачетен.

      Мачът започна с натиск на Реал Мадрид и в първите 10 минути гостите натиснаха своя съперник в неговата половина.

      Стигна се до средата на полувремето, когато Валенсия направи двоен удар в рамките на 3 минути.

      Първо в 27-ата минута след центрира в наказателното поле и Дуро с глава успя да насочи топката в мрежата на Реал. Преди това Винисиус загуби топката преди Фулке да центрира, където Перес засече лошо топката от въздуха, тя стигна до Уго Дуро и той я насочи в ъгъла за 1:0.

      Само три минути по-късно Даниел Карвахал допусна ужасяваща грешка. Десният защитник върна топката назад, но Роман Яремчук открадна топката, мина покрай Лунин и вкара за 2:0.

      Малко по-късно Тони Кроос стреля от пряк свободен удар, но не намери целта.

      Секунди преди почивката Реал успя да се върне в мача и изравни. Карвахал се включи в атаката и пусна ниска топка в наказателното поле, където Мамардашвили посегна за топката, но тя мина зад него, а Винисиус сложи крак и намали.

      В началото на втората част Попелу стреля от пряк свободен удар, но нямаше шанс.

      В 55-ата минута Джуд Белингам получи топката в наказателното поле, направи един финт и стреля, но Гиорги Мамардашвили демонстрира умения и спаси.

      В 61-ата минута домакините имаха шанс за трети гол. Диего Лопес се озова в чудесна позиция, но ударът му бе спасен от Лунин.

      Реал изравни в 76-ата минута. Слесд многоходова комбинация се стигна до центриране в наказателното поле на Браим Диас, който намери Винисиус и той с глава отбеляза. Дълго време обаче попадението бе разглеждано от ВАР заради потенциална засада на Винисиус при паса на Диас, като в крайна сметка попадението бе зачетено.

      Тежка контузия помрачи емоциите на „Местая“ в края на срещата. Чуамени загуби баланс и се стовари върху крака на Мукхат Диакаби, като последва тежка фрактура. Всички футболисти на терена се хванаха за главата, след като видяха ситуацията, а Диакаби бе изнесе на носилка.

      В 91-ата минута Валенсия първоначално получи право да изпълни дузпа, след като Дуро падна в наказателното поле и реферът посочи бялата точка, като очевидно бе видял непозволени действия от страна на Фран Гарсия. От ВАР системата обаче дадоха знак на рефера, че трябва да прегледа ситуацията, като след прегледа той промени решението си и дузпата бе отменена.

      В 98-ата минута Питър стреля чудесно с левия крак, но не уцели вратата и топката излезе в аут.

      Най-скандалната ситуация бе в 99-ата минута. Тогава Реал изпълни корнер, последва разиграване, топката първоначално бе избита, но се върна около наказателното поле, стигна до Браим Диас, който центрира в наказателното поле и някъде там реферът наду свирката. Топката стигна до Джуд Белингам и той с глава отбеляза, но логично голът не бе зачетен.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ