събота, 21.09.24
14.8 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      ТЕЖЪК ЖРЕБИЙ ЗА ВОЛЕЙБОЛИСТИТЕ НИ

       Националният ни отбор по волейбол за мъже ще е в група „С“ заедно с отборите на Русия, Франция и Финландия. Това е турнир от европейската олимпийска квалификация за игрите в Рио 2016 година.  Състезанието е в Германия от 5 до 10 януари, като само победителят от Берлин се класира директно за Олимпиадата догодина. Вторите и третите от състезанието получават правото да участват в последната олимпийска световна квалификация в Токио (Япония) през месец май.

      Домакините от Германия имаха право да изберат в коя група ще участват и те ще са заедно с отборите на Полша, Сърбия и Белгия. 

      Първите два отбора в двете групи ще се класират директно на полуфиналите в Берлин, където ще играят на кръст, след това ще има мач за 3-о място и финал.

      Тимът на „Сборная“ от Русия е олимпийски шампион от 2012 година, а другият съперник на „лъвовете“ Франция е европейски шампион  и победител в Световната лига за 2015 година. По този начин задачата на българите ще бъде много трудна, предвид класата на съперниците. Можем единствено да се надяваме, че дотогава контузиите в нашия лагер ще са отшумели и няма да има нови такива. Иначе, както е известно, България отстрани драматично именно Франция от Олимпийските игри в Лондон през 2012 година. Сега този отбор на „петлите“ е много качествен и мотивиран, а ние можем само да стискаме палци нашите момчета да се справят с тежкия жребий.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ