четвъртък, 19.09.24
18.8 C
София
25 C
Пловдив
19.1 C
Варна
Search Suggestions

      Провал за Ювентус

      Бианконерите не успяха да победят Емполи и завършиха 0:0

      Ювентус направи изненадващо равенство с новака Емполи в среща от четвъртия кръг, играна на стадион „Карло Кастелани“. Това е първи по-неочакван резултат в кариерата на Тиаго Мота като треньор на „старата госпожа“. От старта на сезона ювентинци все още нямат допуснат гол и с осем точки са временно на върха в класирането преди изиграването на останалите срещи.

      В началото на двубоя нямаше кой знае колко интересни ситуации. Чак в 19-та минута вратаря на Ювентус Перин се намеси след шут на Малех. Малко преди изтичането на половин час игра Кенан Йълдъз пропусна. Стигна се до 36-та минута, когато Федерико Гати не съумя да вкара с глава след прекрасна намеса на вратаря Васкес. В последствие късмета си от пряк свободен удар пробва новото попълнение Копмайнерс, но опитът му не сполучи. Така първото полувреме завърши без отбелязани попадения.

      С подновяването на играта бианконерите се активизираха сериозно. Първо централният нападател Душан Влахович имаше шанс с глава след корнер. В 50-та минута сърбинът направи най-големия пропуск в мача. Той получи извеждащо подаване, напредна и излезе сам срещу вратаря на домакините, но не успя да го преодолее. След това Васкес спаси изстрел и на Копмайнерс. 17 минути преди изтичането на редовното време дойде и „златният“ шанс за Емполи. Тогава Алберто Граси пропусна от много удобна позиция, шутирайки отблизо право в ръцете на Перин. До края Юве имаше териториално превъзходство, но не създаде нещо съществено. Даже в последните секунди тосканци можеха да стигнат до победата, но Емануел Джаси изтърва изгодно положение.

      С днешния си неуспех Ювентус регистрира второ поредно равенство след хикса с Рома преди паузата за националните отбори. Рекордьорите по титли в Италия са лидери с 8 точки. От своя страна Емполи продължава с чудесното си представяне и също няма поражение – една победа и три равенства. Новаците са на седма позиция с 6 пункта.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ