петък, 20.09.24
14.8 C
София
20 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      Манчестър Сити и Интер не оправдаха големите очаквания

      Отборите на Манчестър Сити и Интер не оправдаха прогнозите за зрелищен мач в Шампионска лига. В първи сблъсък от основната схема на турнира двата тима не успяха да излъчат победител, завършвайки при равенство 0:0.

      Очаквано двубоят на „Етихад” започна с териториален натиск на домакините, които взеха инициативата още от първата минута. Противно на логиката обаче, първият точен удар в срещата бе на сметката на гостите от Интер. Маркюс Тюрам имаше възможност да обстрелва стража на „гражданите” по диагонала, но вратарят на Сити нямаше особени проблеми и улови.

      Постепенно футболистите на Симоне Индзаги изравниха играта и започнаха все по-сериозно да гледат към противниковата врата. Тюрам и Чалхаоглу пробваха далечни удари, но без успех.

      Първата добра възможност за домакините бе създадена от Ерлинг Халанд в 18-ата минута. Нападателят получи страхотен пас отдясно и стреля с глава, но вратарят на Интер бе на мястото си и спаси.

      В 29-ата минута домакините сами си създадоха сериозни главоболия и бяха много близо до това да инкасират нелеп гол. Едерсон бе на косъм да сгреши фатално, след като не успя да изчисти добре топката и тя попадна в Дармиан, който не се поколеба и за миг да обстрелва празната врата на Сити. Йошко Гвардиол обаче бе заел точната позиция и с глава успя да изчисти в корнер.

      Няколко минути преди почивката домакините организираха много добра атака, след грешка при изнасянето на топката на „нерадзурите”. Халанд успя да пресече подаване на вратаря на гостите и намери Грийлиш отляво. Англичанинът изведе по отличен начин Кевин де Бройне отляво, който стреля от малък ъгъл, но стражът на Интер изби в ъглов удар.

      При изстрела на Де Бройне белгиецът получи здравословен проблем и имаше нужда от лекарска помощ. Капитанът на домакините излезе извън терена, където получи консултация от медицинския щаб на Сити. В крайна сметка Де Бройне завърши първото полувреме и Гуардиола не предприе принудителна смяна.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ