неделя, 22.09.24
7.8 C
София
15 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      ВАР донесе дузпа и радост на ЦСКА

      "Армейците" взеха трите точки от Берое пред пълния стадион в Благоевград

      ЦСКА победи трудно с 1:0 Берое в оспорван мач от 9-ия кръг в efbet Лига. Арена на двубоя беше стадион „Христо Ботев“ в Благоевград заради подмяната на тревното покритие на „Васил Левски“, където „червените“ домакинстват.

      В герой за ЦСКА днес се превърна Годуин Коялипу. В четвъртата минута на добавеното време бившият нападател на Беверен се разписа от дузпа, която беше отсъдена за нарушение срещу Марселино Кареасо след преглед с ВАР.

      Мачът беше по програма от 17:30 часа, но началото му се забави. Причината бяха многото фенове в сектор „А“, което не позволяваше на технологията по определяне на засада да функционира нормално. Дикторът на стадиона отправи призив към запалнковците на ЦСКА да се оттеглят от мястото, където е позиционирана камерата на ВАР системата. Нaложи се двата отбора да подпишат декларации, удостоверявайки, че са запознати с проблема и системата за видеоповторения ще може да бъде използвана само при ситуациите, при които това е възможно и феновете не са попречили на камерата.

      Сред титулярите на ЦСКА имаше една промяна в сравнение победата с 3:0 над Локомотив (София) в понеделник. Треньорът Александър Томаш днес заложи от първата минута на Илиан Илиев. Тибо Вион пък остана на пейката. Така халфът Джеймс Ето`о игра на позицията на десния бек.

      Старозагорци, водени от Хосе Луис Ачиари, стартираха без нито един българин.

      „Червените“ бяха затруднени от противника в началните минути. Първата ситуация беше пред вратата на ЦСКА. В 12-ата минута трябваше Густаво Бусато да се намесва решително след удар на Енцо Еспиноса.

      Чак в 29-ата избраниците на Томаш създадоха положение пред вратата на Берое. Джейсън Локило центрира в наказателното поле на противника, където Годуин Коялипу надскочи защитник и засече с глава, но над напречната греда. Малко след това Коялипу шутира, Артур Мота не беше затруднен.

      В 44-ата минута Марселино Кареасо падна за дузпа след нарушение на Манеул Монселио. Първоначално страничният арбитър вдигна флага за засада, но след преразглеждане на ситуацията чрез ВАР главният съдия Димитър Димитров отсъди 11-метров наказатален удар. Годуин Коялипу стреля неспасяемо в долния десен ъгъл на Мота и в четвъртата минута на добавеното време откри резултата за радост на хилядите цесекари на стадион „Христо Ботев“ – 1:0.

      Берое започна по-активно и втората част. В 50-ата минута Енцо Еспиноса центрира в наказателното поле на символичните домакини, където Ферер засече, но прати топката над вратата на ЦСКА. Джейсън Локило проби отляво и центрира към Коялипу, който с глава можеше да направи 2:0, но Артур Мота спаси.

      Мачът беше прекъснат за малко повече от 5 минути заради пирошоуто, което направиха феновете на ЦСКА.

      В 65-ата минута Джейсън Локило стреля директно от пряк свободен удар от малък ъгъл, топката срещна напречната греда на вратата на Берое.

      В 90-ата минута Матиас Фаетон пропиля отлична възможност. Джонатан Линдсет навлезе в наказателното поле на Берое, подаде на нападателя, който преодоля бранител на гостите и от чиста позиция шутира слабо по земя и не затрудни Артур Мота. Срещата приключи 1:0 и радостта беше за „армейците“.

      След втората поредна победа в първенството ЦСКА събра 9 точки и се изкачи на 10-ото място във временното класиране.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ