Search Suggestions
      събота, 05.10.24
      16.8 C
      София
      22 C
      Пловдив
      19 C
      Варна
      Search Suggestions

          Украинските власти иззеха близо 5 милиона евро от служителка, отговаряща за мобилизацията

          Фалшифицирала документи за инвалидност

          Украинските власти обявиха днес, че са конфискували близо 5 милиона евро в брой от служителка, заподозряна, че е помагала на мъже, отклоняващи се от военна служба, да избегнат военна мобилизация, предаде Франс прес. Украинското Държавно бюро за разследване (ДБР) съобщи, че е открило „близо шест милиона долара“ в различни валути, както и бижута и други ценности в апартамента и офиса на ръководителката на медицинската комисия за западната Хмелницка област, която отговаря за оценката на годността на мъжете за мобилизация.

          Жената, идентифицирана от медиите като Тетяна Крупа, и нейният син, ръководител на регионалния клон на държавния пенсионен фонд, са били задържани вчера, заяви пред АФП говорителят на ДБР Олег Слободян. В офиса на служителката разследващите открили фалшиви документи за инвалидност и списъци на пенсионери с фиктивни медицински диагнози, се казва в изявление на ДБР.

          Според същия източник семейството притежава и повече от два милиона евро в банкови сметки в чужбина и имоти в Украйна, Австрия, Испания и Турция. По време на обиска служителката се опитала да се отърве от част от парите, като изхвърлила през прозореца две чанти, съдържащи равностойността на повече от 450 000 евро. Двамата арестувани служители са заподозрени в измама в големи размери и незаконно обогатяване и ги заплашва до 12 години затвор, както и конфискация на цялото им имущество, допълва ДБР.

          - Реклама -
          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Реклама -

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions