Search Suggestions
      неделя, 20.10.24
      Search Suggestions

          Наводненията унищожиха над 1 милион тона ориз в Бангладеш

          Наводненията са причинени от проливни мусонни дъждове

          Наводненията в Бангладеш са унищожили приблизително 1,1 милиона тона ориз, според данни на министерството на земеделието, което накара страната да увеличи вноса на основното зърно на фона на скок в цените на храните, съобщава Ройтерс. Наводненията, причинени от проливни мусонни дъждове и проливен отток нагоре по течението, връхлетяха страната в две големи вълни през август и октомври, като взеха най-малко 75 жертви и засегнаха милиони, особено в източните и северните региони, където щетите по реколтата са най-сериозни.

          Наводненията са засегнали сериозно и други селскостопански продукти, включително повече от 200 000 тона зеленчуци. Общите селскостопански загуби в цялата страна поради наводненията се оценяват на около 45 милиарда таки (380 милиона долара).
          Бангладеш, третият по големина производител на ориз в света, обикновено произвежда близо 40 милиона тона ориз годишно, за да изхрани населението си от 170 милиона. Природните бедствия обаче често нарушават производството и водят до повишена зависимост от вноса, пише още медията.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions