Search Suggestions
      неделя, 27.10.24
      Search Suggestions

          Ударът с камион в Израел: Загинал и десетки ранени

          Шофьор се вряза с камиона си в тълпа на автобусна спирка в централната част на Израел, като уби един човек и рани повече от 2 дузини души, съобщиха медици и полицаи, предаде АФП.

          При отделен инцидент израелски войници убиха мъж, който се опитал да ги стабилизира по време на операция за „борба с тероризма“ близо до Йерусалим, съобщиха военните, определяйки я като „терористична атака“.

          Блъскането на камиона е станало на булевард „Ахрон Ярив“ в Рамат Хашарон, близо до Тел Авив, търговския център на Израел.

          Предварителните данни на полицията показват, че шофьорът на камиона е ударил и автобус, който е спрял на същата спирка, за да остави пътници, казаха от полицията.

          Най-малко 29 души са били ранени, като няколко от тях са в тежко състояние, съобщиха от спешна помощ „Маген Давид Адом“.

          Полицията не съобщи дали става въпрос за нападение, но добави, че цивилни на мястото на инцидента „са застреляли шофьора на камиона и са го неутрализирали“.

          Един от ранените е починал по-късно от нараняванията си, съобщиха от болницата, където е бил откаран за лечение.

          Парамедикът Елиор Йосеф, който пристигнал на автобусната спирка след блъскането, каза, че е видял 8 души, „затиснати под камиона“.

          „Няколко други пострадали лежаха или вървяха в близост до камиона“, каза той.

          От палестинската войнствена групировка Хамас заявиха, че „героичната атака с таран“, извършена близо до „централата на Мосад е в отговор на престъпленията, извършени от ционистката окупация“ срещу палестинците.

          На друго място в Хизма, палестински град близо до Йерусалим, беше убит мъж, който се опита да стабилизира група войници.

          „Терористът ускори с автомобила си към войниците на ЦАХАЛ (израелската армия), които извършваха контратерористична дейност в съседство с района на Хизма“, съобщиха военните, без да се идентифицира нападателят.

          „Терористът извади нож от автомобила си и се опита да извърши нападение с нож. Войниците елиминираха терориста и заплашиха опита за терористична атака“, добавиха още те, като се добавя, че никой от войниците не е пострадал.

          Инцидентите се случиха в момент, когато Израел проведе церемонии за отбелязване на годишнината по еврейския календар от нападението на Хамас на 7 октомври, което предизвика продължаващите войни в Газа и Ливан.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions