Search Suggestions
      сряда, 17.09.25
      Search Suggestions
          - Реклама -
          - Реклама -
          - Реклама -

          Симеон Караколев: Половин милион агнета изяждаме за Великден

          В цялата страна се консумират около половин милион агнета. Около 70 000 от тях са от магазините, а около 400 000 – от директни продажби от фермите. Покупките на месо от производител се увеличават с всяка изминала година. Интерес има и към закупуването на млечни продукти от фермите. Това е напълно нормално, тъй като потребителите продължават да търсят качествени продукти. Това заяви каза Симеон Караколев, съпредседател на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация, пред Монитор.

          - Реклама -

          Охладеното агнешко ще бъде главно от Северна Македония. Целогодишно обаче у нас се внася и замразено месо от Австралия и Нова Зеландия, добави той.

          „Това, което се купува от фермите, е средно около 30 килограма живо тегло. В магазините обаче се търси малко по-ниско тегло, затова от веригите по-често зареждат цели агнета по 10-12 килограма. Според мен интересът към по-големите агнета се засилва, тъй като месото може да стигне за 2-3 повода за събиране на трапезата. Средната цена за агне, която мога да дам, е 200 лв., като в нея влизат и комплект дреболии и глава. Някои фермери предлагат и обработване на кожата“, посочи Караколев.

          В цялата страна се консумират около половин милион агнета. Около 70 000 от тях са от магазините, а около 400 000 – от директни продажби от фермите. Покупките на месо от производител се увеличават с всяка изминала година. Интерес има и към закупуването на млечни продукти от фермите. Това е напълно нормално, тъй като потребителите продължават да търсят качествени продукти. Това заяви каза Симеон Караколев, съпредседател на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация, пред Монитор.

          - Реклама -

          Охладеното агнешко ще бъде главно от Северна Македония. Целогодишно обаче у нас се внася и замразено месо от Австралия и Нова Зеландия, добави той.

          „Това, което се купува от фермите, е средно около 30 килограма живо тегло. В магазините обаче се търси малко по-ниско тегло, затова от веригите по-често зареждат цели агнета по 10-12 килограма. Според мен интересът към по-големите агнета се засилва, тъй като месото може да стигне за 2-3 повода за събиране на трапезата. Средната цена за агне, която мога да дам, е 200 лв., като в нея влизат и комплект дреболии и глава. Някои фермери предлагат и обработване на кожата“, посочи Караколев.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          За 36 секунди: Откраднаха картина на Банкси в Лондон

          Щампа от серията „Момиче с балон“ на Банкси, оценена на 270 000 британски лири (368 766 щатски долара), е била открадната за едва 36...

          Почти 110 години по-късно: Извадиха артефакти от близнака на „Титаник“

          Водолази за първи път успяха да извадят артефакти от останките на кораба „Британик“ – смятан за близнак на „Титаник“ – повече от век след...

          Арестуваха сценаристката на известен турски сериал за изказвания от преди 4 години

          Сценаристката на популярния турски сериал „Шербет от боровинки“ – Мерве Гьонтем, е била задържана снощи в Истанбул в рамките на разследване на турската прокуратура,...

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          - Реклама -
          ТОП ДНЕС
          ТОП 14 ДНИ
          Зареждане…
          Зареждане…
          - Реклама -
          - Реклама -
          - Реклама -
          Search Suggestions
              Search Suggestions