София 23 °C София 23°C - ясно небе Велико Търново 26 °C Велико Търново 26°C - облачно Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - разкъсана облачност Варна 28 °C Варна 28°C - предимно облачно Бургас 29 °C Бургас 29°C - предимно облачно

56 млн.лв за борба с младежката безработица

Те ще се подготвят в младежки центрове, коитоще работят в партньорство с бизнеса
5 мОбщество 358 Кристияна Стефанова

С 56 млн. лева от Плана за възстановяване и устойчивост ще се развиват уменията на млади хора на възраст до 29 години, които са безработни, премахнати са от образователната система или има вероятност да напуснат училище.

Това информират от Министерството на образованието и науката (МОН) на своята Facebook страница.

Те ще се подготвят в младежки центрове, коитоще работят в партньорство с бизнеса. За изграждането на тези центрове в областни градове са предвидени 40 млн. лв. Останалата част от средствата ще бъде за градове, които не са областни центрове.

Предвижда се в младежките центрове да има обучения за дигитална и медийна грамотност, разпознаване на фалшиви новини и езикови курсове.

Успоредно с обученията се предвиждат дейности за бизнес консултиране, подкрепа на младежко предприемачество, консултации и друга помощ за разработване на собствени бизнес идеи. Ще бъде създадена възможност и за включване на младите хора в доброволчески дейности.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!