София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 10 °C Велико Търново 10°C - разкъсана облачност Пловдив 13 °C Пловдив 13°C - ясно небе Варна 10 °C Варна 10°C - ясно небе Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

"БЕЗУПРЕЧЕН СЛУЖИТЕЛ": Полицаят предупредил 18-годишния крадец, преди да стреля

След като го ранил и разбрал, че се нуждае спешно от медицинска помощ

12 сКрими 220

Очевидци потвърждават, че полицаят предупредил 18-годишния крадец, преди да стреля. След като го ранил и разбрал, че се нуждае спешно от медицинска помощ, сам го качил в патрулката и го закарал в болница "Токуда". Това обявиха на съвместен брифинг директорът на СДВР Любомир Николов и заместник градският прокурор на София Христо Кръстев.

"В нощта на 17 срещу 18 септември в Четвърто районно е получен сигнал от тел. 112 за извършен грабеж на две момичета на 18-годишна възраст от три непознати за тях лица. Пострадалите дават конкретно описание на извършителите - лица на около 18-годишна възраст, облечени със суитшъри и маски на лицето. Незабавно е изпратен полицейски екип, който да проведе оперативно-издирвателни мероприятия и да работи по горещи следи относно установяването на извършителите", обясни Николов.

"Малко по-късно, около 5:30 часа, отново постъпва сигнал от охрана на търговски обект в близост до бул. "Черни връх"47, че три лица прескачат ограда и се оттеглят в посока кръговото на Зоологическата градина", добавя шефът на СДВР.

По думите му униформените установяват трима мъже, които отговарят на описанието от сигнала - влизали в автобус 120, който тръгва от Зоологическата градина. Полицаите веднага спрели автобуса, а тримата мъже се опитали да избягат. Единият обаче бих хванат в рейса, а другите тръгнали обратно към кръговото.

"В този момент единият от колегите в автопатрулната двойка тръгва след двете бягащи лица и на няколко пъти извиква "стой, полиция, ще стрелям". Същите лица не се съобразяват с подадената команда и продължават да бягат", обяснява Николов и добавя, че тогава полицаят произвел два контролни изстрела - "има свидетелски показания на очевидци".

Впоследствие униформеният е стрелял още веднъж и тогава ранил единия от бегълците.