София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 3 °C Велико Търново 3°C - облачно Пловдив 4 °C Пловдив 4°C - мараня Варна 6 °C Варна 6°C - ясно небе Бургас 7 °C Бургас 7°C - предимно облачно

Мая Манолова: Прокуратурата да се самосезира за изсичането на дървета в къпалнята "Мария Луиза"

"Така ще е в София последните 8 месеца преди изборите – плячка като за последно"

27 мПолитика 239

"Последните месеци на Фандъкова и ГЕРБ в София ще са такова плячкосване като опита за прочистване на терена и изграждане на нов частен спа комплекс на мястото на къпалнята "Мария Луиза" в Борисовата градина. Те така удължиха концесията на Софийска вода с 8 години и половина, така повишиха цената на градския транспорт, издават като за световно разрешения за строеж с небостъргачи, заграждащи столицата, довършиха Златен век в Лозенец. Цапардосването като за последно е в пълен ход. Така ще е в София последните 8 месеца преди изборите – плячка като за последно."

Това заяви лидерът на гражданската платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова по време на живо включване във Фейсбук относно изсичането на десетки дървета в басейн "Мария Луиза" в Борисовата градина в София.

От гражданската платформа заедно с граждански активисти призоваха прокуратурата да се самосезира тъй като случващото се представлява състав на престъпление с незаконното изсичане на десетки дървета от защитената резерватна част на парка през нощта без разрешение за това, докарването на дробилка за дървесина, с която на място се унищожават доказателствата за незаконната сеч, както и издаването на виза за проектиране на имота без спазване на процедурата и без съгласуване от НИНКН.